. : F e h é r v á r i J e g e s m e d v é k : .
Győzelem a tavalyi bajnok ellen!
2009-12-06 20:22:07 (tg)

Tegnap este újra a Megyeri úti UTE pályán lépett jégre a Fehérvári Jegesmedvék együttese. Úgy látszik a hely és az időpont szerencsét hoz, mert akárcsak a múlt héten, most is elhoztuk a két pontot. Az előzetes várakozások alapján, erre közel sem volt annyi esély, mint a múlt héten, mivel most a tavalyi bajnok Jégveled csapata fogadott minket. Bár az idei esztendőben nem igazán jött ki nekik eddig még a lépés, de közel sem számíthattunk könnyű ütközetre, mivel gyakorlatilag a rájátszás szempontjából élet-halál kérdést jelentett nekik az első győzelmük megszerzése.
Szerencsére hamar egyértelművé tettük, hogy idén nekünk megy jobban a szekér, parádés kezdést produkálva 4 gólt rámoltunk be a kapujukba, míg mi egyet sem kaptunk. Mathesz Dávid villámrajtot véve egymaga 2 gólt lőtt (az elsőt Verebes János és Blág Szabolcs átadásaiból)  már a 10. percre, amit  Baltavári Gábor (Walter visszajátszott korongjából), valamint Verebes János egészített ki négyre.
A szünet után aztán úgy folytattuk ahogy abbahagytuk. A harmad 4. percében Tóth Gábor ugrott ki saját harmadából, majd a kaput hátulról megkerülve a rövid alsóba tette a játékszert, azután pedig Milus Ádám vert be egyet Gyűrűs Szabolcs átadásából. 6:0 ide!! Erre aztán legmerészebb álmainkban sem számítottunk.
Azt nem tudjuk, hogy ezután mi kényelmesedtünk-e el túlzottan a biztos vezetés tudatában, vagy az ellenfél támadt fel köszönhetően a majdnem csak folyamatos emberelőnyös játéklehetőségüknek köszönhetően, de az biztos, hogy úgy lőttek 4 gólt (hármat emberelőnyben), hogy mi egyre sem tudtunk válaszolni. Előbb Varga Zsolt 2+2 perces kisbüntetésének mindkét részét használták ki Adler Tamás és Konrád Márió révén, majd Gang Gábor kapusunk 2 percét váltotta gólra Rozgonyi Gábor, akinek sikerült még egyszer betalálnia a harmadban, teljesen nyílttá téve így a mérközést. Még szerencse, hogy érkezett a 2. szünet, hogy rendezni lehessen a sorokat. Az öltözőben Kelemen Csaba edző próbálta visszatéríteni a csapatot a helyes kerékvágásba, kiemelve és kérve az első harmadbéli játékot az utolsó felvonásra is a játékosoktól.
A koncentráció azonban elmaradt, helyette jött az 5. hazai találat, ami egy pillanat alatt kétesélyessé tette a mérkőzést. Csapatunk erősségét mutatja, hogy ebben a szituációban sem rogyott össze, volt ereje megújulni a legnehezebb pillanatokban is. Egy páros büntetés miatti 4 a 4-es felállásban Tóth Gábor tette vissza a kapu mögül a pakkot a hátvéd Varga Zsoltnak, aki a harmad közepéről mértani pontossággal lőtte ki a bal alsó sarkot. 7-5. Négy perc múlva még kapaszkodott a jégveled Gáborik Roland gólja révén, de egy gyönyőrű Ács Ferenc, Gyűrűs Szabolcs, Milus Ádám összjáték után Milus Ádám egy fonák lövésből szerzett góllal egyértelműsítette, hogy ezt a győzelmet már nem engedjük ki a kezünkből. Jégveled - Fehérvári Jegesmedvék 6 : 8
Még nagyobb örömre adhat okot, hogy ezzel a megnyert mérkőzéssel az első helyre léptünk elő a csoportunkban.

Jövő héten kezdődik az alapszakasz második köre: december 12-én, szombaton este 20 órától a Ferencvárosi Pingvinek ellen lépünk jégre Újpesten. Azt már csak reméljük, hogy az időpont és a helyszín ezúttal is szerencsét hoz majd!

 
 
2013-10-19 22:00 PESTERZSÉBET
ESMTK - Pingvinek
 
Jegesmedvék
0-0
CSAPAT 1 2 3 V
ESMTK - PINGVINEK 0 0 0 0
JEGESMEDVÉK 0 0 0 0