. : F e h é r v á r i J e g e s m e d v é k : .
A mesterhármasok estéje
2009-11-30 18:59:32 (walter)

Szombat kora este lépett az UTE jégcsarnok jegére csapatunk a Drago Skorpiók ellen. A már az öltözőben is - a múlt heti nagy különbségű győzelem következtében - jókedvű csapat 18 óra 30 perckor futott ki a bemelegítésre. A koncentráltságot kissé nélkülöző Macik a meccs kezdete után is csak lassan vették fel a ritmust. Szerencsére az ellenfél a két eddig elszenvedett veresége után szintén nem igazán találta az ütőn a legjobb fogást. Kicsivel több mint negyed óra után – mindkét oldalon kimaradt helyzeteket követően – végül  Walter átadásából (nevezhetnénk ívelésnek is) szép koronglevételt követően Verebes János egyedül ronthatott a Skorpiók kapujának, 0:1 ide! Azonban örömünk csak a 28. percig tartott, ekkor Kovács Zsolt vette be Gangl hálóját. A csapatok 1:1-es eredménnyel várhatták a jégkészítést. A második harmad már jobban kezdődött, amikor is két és fél perccel a pakk ismételt bedobása után Baltavári egy kiugratást követően csúsztatott laposan a fehér-piros kapus lába között a ketrecbe. Körül-belül 5 perccel ezután Gyűrűs is betalált, de a mivel a korong olyan gyorsan pattant vissza a kapu belsejéből, hogy a csíkos mezesek nem látták, nem ítéltek gólt. Sokáig nem kellett aggódni azonban a fekete mezben játszó Jegesmedvéknek, mert egy szép Walter-Blág-Verebes J. összjátéknak köszönhetően 1:3-ra nőtt az előny, amit néhány perccel a harmad vége előtt Verebes János a 3. góljával fejelt meg egy, a védekező Vághóról, saját harmadból kipattanó korongból szerzett találattal. Vághó egyébként gólpasszát jégen fekvő pozícióban jegyezhette. Szerencsére kisebb sérüléssel megúszta, így a későbbiekben visszatérhetett a pályára. Így az újabb szünetet követően 1:4-es hátránnyal folytathatták a játékot a Skorpiók. Baltavári második góljára még érkezett egy gyors válasz Tímár-Geng részéről (2:5), azonban ami ezután következett, az végleg feltörte a Skorpiók kitinpáncélját. Először Gyűrüs pakolt be egyet, Mathesz és Ács segédletével, majd Tankó és Blág szólógóljai után Baltavári is elérte a mesterhármast. Így a 75. percben már 2:9 volt az eredmény. A 80.-ban ugyan Tímár-Geng még betalált másodszor, de Blág egy percen belül válaszolt, és Mathesz is berakta egyszer a pakkot a hálóba. A meccs végére még egy fricska is belefért, 2 másodperccel a végső dudaszó előtt Tímár-Geng-nek is sikerült a triplázás, beállítva a 4:11-es végeredményt, de ez ekkor már – egy-két kivételtől eltekintve – senkit sem érdekelt. A második győzelemmel ugyanis a Macik a csoport 2. helyére csúsztak fel 3 meccs után.

További jó hír, hogy a jelek szerint a régóta sérült Verebes Zsolt hosszú kihagyás után újra edzőképes állapotban van és hamarosan tétmérkőzésen is pályára léphet majd.

A következő szombaton a csapat a tavalyi bajnok Jégvelednél vendégeskedik, megpróbáljuk elhozni a 2 pontot, ahogyan az a szombathelyieknek is sikerült. Mindenesetre nem szeretnénk a zöld zakó után még egy sárgát is felpróbálni.

 
 
2013-10-19 22:00 PESTERZSÉBET
ESMTK - Pingvinek
 
Jegesmedvék
0-0
CSAPAT 1 2 3 V
ESMTK - PINGVINEK 0 0 0 0
JEGESMEDVÉK 0 0 0 0